Културна програма, ноември 2020 г.

 

picture

2 - 15 ноември – Фотоизложба "Император Николай II. Пътят на кръста"

Откриване на фотоизложба, посветена на император Николай II Романов и неговото семейство. Редките фотографии от живота на руското императорско семейство ще бъдат изложени от 2 до 15 ноември в , гр. Поморие, читалище "Просвета 1888".

Царското Семейство

3 ноември, 17:30 ч. - Лекция на тема "Как да съхраним любовта и хармонията в семейството. исторически пример на семейство Романови"

"Жизнено важно значение има средата. Ние все още не разбираме напълно колко голямо значение има атмосферата у дома, където израстват децата, за изграждането на техния характер. Най-важното място за нас, където се учим на истина, честност и любов – това е домът, най-скъпото място за нас на света.

...

С какво щастие е изпълнен домът, в който всички – деца и родители, без изключение – заедно вярват в Бога. В такъв дом цари радост и другарство. Такъв дом е преддверие към Небето. В него никога не може да има отчуждение." - императрица Александра Фьодоровна

гр. Поморие, читалище "Просвета 1888"

Ок. цар

4 ноември, 16:30 ч. - Прожекция на филма "Оклеветеният цар. Истината за последния руски император"

Държава: Русия

Режисьор: Сергий Алиев

Продължителост: 1:42 мин.

Език: български / руски

 

Император Николай Втори Романов е от онези светли личности, които идват, за да издигнат съзнанието на хората. Въпреки че са неразбрани от своето време, техният пример остава във вековете. Тези образи излизат извън границите на една страна и стават пример на общочовешки добродетели.

гр. Поморие, читалище "Просвета 1888"